Lillan...

Jag fick knappt ätit, kan inte koppla av ens en minut. Hon är full av liv och bus, både på gott och ont. Jag hade nog glömt hur jobbigt det är att bli med valp. Eller är det kanske så jobbigt just nu eftersom det har varit en mycket lång dag, full av olika känslor, stressande och körande. Jag är helt slut, kunde inte fatta att klockan endast är halv 8. Nu har jag äntligen fått henne till att sova, så nu ligger hon här bredvid mig helt utslagen. Har nog aldrig varit så skönt att luta sig tillbaka i soffan och bara pusta ut med datorn och ett glas pepsi.

Jag älskar henne av hela mitt hjärta redan, men jag märker också hur mycket som kommer krävas utav mig. Det är verkligen ett heltidsjobb, herregud..jag skriver som om jag vore nybörjare, men jag tror aldrig man slutar chockas utav hur mycket jobb det faktiskt är. Nu är det mycket jobb och slit som gäller framöver men bra kommer det att bli.

Imorgon får vi nog ta en sväng inom en djurbutik och handla en hel del nya saker åt lillan. Kasst förberedda.

Jag trodde vi skulle hinna till Malmö valp med lillan men det kommer inte bli fallet, hon får nog följa med men kommer inte kunna delta i tävlingen då hon är för ung.

Min lilla fina flicka, när jag tittar på henne kan jag inte förstå att hon är min.

När jag får mitt första barn kommer jag vara helt slutkörd och trött på det, ungefär som alla 40+are känner det nu när deras barn blivit tillräckligt gamla för att sköta sig själv. Nä, det får vi inte hoppas men det vore inte konstigt för detta kan nog faktiskt jämföras med att ha en litet spädbarn.

Fick ett väldigt fint mail från uppfödaren som skrev att hon blev väldigt förjust i både mig och Micke och tvekade inte på att prinsessan skulle få det bra med oss. Om ett år anordnar hon en valpträff, hoppas kunna komma och hälsa på innan det. Denna gången fick vi ju inte träffa Mamma och Pappa men vi fick se dom på bild, fantastiskt fina båda två. Lillan kommer ifrån www.highstones.se där finns en svart tik kvar för er som är intresserade.

Nej, nu får vi försöka komma överens om ett namn till henne, det är så jobbigt att inte ha ett namn.






Miraklet..

har kommit hem...

Nu är det nog många som inte förstår mycket, vilket kanske inte är så himla konstigt eftersom vi valt att vara lite diskreta med det. Både för att det inte riktigt varit hundra procentigt och för att det är så himla tråkigt att berätta saker för vissa människor då dom ändå aldrig ger en positiv feedback. Nåväl, här kommer det.

Imorse kl 9 vaknade vi av klockan, eller rättare sagt så vaknade jag nog lite i 7 men låg och vände och snurrade till klockan var 9. Micke sov som en stock, det är han värd krigaren. Klockan tio skulle vi styr bilen mot Småland och Vaggeryds travbana där vi bestämt träff med uppfödaren. Klockan ett skulle vi vara framme och vi tänkte att vi skulle köra så vi var där i god tid och eventuellt kanske få stoppa i oss lite mat på vägen. Jodåsatt, mcdonalds blev det ungefär vid elva, ingen större aptit om vi säger så. Vi hittade enkelt till vaggeryds travbana och vi var där strax innan klockan ett.

Uppfödaren var där redan, medans micke parkerade så försökte jag se mig omkring efter lillan men jag kunde inte se henne. Vi hoppas av bilen och hälsade, fram kommer den minsta lilla labbevarelse jag någonsin skådat, haha..helt underbar. Glad, pigg och framåt var hon också. Totalt orädd, oh oh..jag anar att vi kommer få det tufft hemma. Jag satte mig ner på huk och kallade på min lilla älskling, jag kunde inte riktigt förstå att hon faktiskt skulle åka med mig hem och att hon på riktigt var min. Vi skrev papper och pratade lite om allt möjligt. Det visade sig att uppfödaren kände lextons pappas ägare, kul. Hon körde hela tolv mil och tolv mil tillbaka för att vi skulle slippa köra hela vägen upp. Micke hade dött och jag hade förmodligen inte suttit här med min prinsessa nu om vi skulle gjort det.

När vi sa hejdå började jag nästan gråta, det kändes verkligen i hjärtat att se denna fantastiska människa pussa lillan hejdå och sedan sätta sig i bilen utan henne. Jag fick tänka lite positiva tankar, vilket hjälpte och nu satt vi i bilen påväg hem. Hon sov hela vägen hem förutom när vi pausade och lät henne kissa.

Nu har vi nästan precis kommit hem, hundarna har träffat varandra vilket gick som förväntat. Lexton skulle bli livsglad och Enzo skulle bli tjurig. Enzo var likadan när vi hämtade hem Lexton, men det gick över på en dag. Hoppas detsamma denna gången.

Efter mat, lek och promenad så sover nu den lilla och dom andra ligger snällt och tittar på.

Vi ska börja laga mat nu och mitt i skrivande stund så tog hon precis kissa på matten oskulden, kul. Då börjar räkningen för hur många ggr hon har kissat inne innan hon blev rumsren. Lexton blev iallafall rumsren på ca 2 veckor, om ens det. Hoppas det blir lika fantastiskt denna gång.

Jag är helt slut, vill bara lägga mig ner och dö en liten stund men nej nu är det matlagning...

vi hörs senare...

wohooo..

Ja, då har vi beslutat oss. Det känns superbra och jag bara sitter och drömmer om framtiden. Detta kommer bli helt jäkla skitbra. Nu är det snart dags att kämpa för att detta ska gå hela vägen. Det kommer det göra för vi är grymma och vi klarar allt tillsammans. Det kommer bli en berg och dalbana men målet är underbart och vad gör man inte för att nå dit.

Det känns lite sorgligt att man inte väntat till en liten pupp från legally kennel, men det går ju inte med tankte på vårt syfte, vilket är skit egentligen för Legally kennel är fortfarande bäst, det vet ni vid detta laget. =) 

När vi bor i hus och när vi har massor av plats och tillgång till att ha hundarna lösa överallt, då blir det en legally pupp till, hoppas jag :-)


bokskogen...

Efter lite ärenden idag så bestämde vi oss för att ta vår fina bil till bokskogen för en promenad. Vi packade in hundarna och oss själv och styde ditåt. Gud vad mysigt det var, riktigt härligt och så fruktansvärt avkopplande. Jättehärligt väder och hundarna bara älskade det, speciellt Lexton som var helt galen. Han hittade förresten en skogsmus, rätt så äckligt. Micke och jag blev kära på nytt....nej jag skojade bara..men vi gick omkring och gjorde kontaktannonser för oss själva, där "Gillar härliga långa skogspromenader" osv alltid var med, vi blev lika äcklade av tanken efter varje annons haha... Vår konstiga humor. Jagförklarade även för Micke att jag starkt tror på tomar och troll i skogen, han gav mig det snutiga svaret efter min långa uppsats om varför "Nästa gång du är hos din psykolog så kan du berätta för honom att du tror på tomtar och troll så ska vi nog se att han spärrar in dig"...Japp, så kan det vara en helt vanlig dag i skogen. Kul var det iallafall.

När vi varit i skogen så åkte vi hem och mickes mamma kom hit en sväng med kakor, mysigt.


Nu sitter Micke och jobbar, jag sitter här surfar runt och drömmer mig bort till Torsdag. Älskade Torsdag.





Titta vilket fint bildspel...



Hur glad blir man inte för sånt här? Så himla fint och som jag har gråtit till detta fina bildspel. Gå in på hemsidan som jag länkat så många ggr, www.legallykennel.se och titta på Bosses bildspel också. Bosse är Lextons bror som bor i Sthlm.


The day...

Ja så var det då the big day kommen. Imorse gick vi upp kl 7 för att sedan köra raka vägen till Veberöd klockan 8. Vi var framme vid halv 9 och satt sedan och väntade in Emma och Maiko (Lextons uppfödare, min nya polare och Maiko är Lextons syrra).

Det blev en lång väntan, dock så gick tiden väldigt snabbt för mig som var på min första utställning. Det var mycket att ta in och lära sig. Mycket nerver och mycket krigande med en hund som vägrade samarbeta på samma vis som han gör hemma i vår park. Puh, paniken kom krypandes. Jag fixade och gick igenom min första utställning med min älskade Lexton som också gjorde debut idag såklart.

När jag gick in i ringen så kändes det som att min själ lämnade kroppen, det var bara min kropp där och jag gjorde liksom det jag blev tillsagd. Fy fan vad spänd och nervös jag var. Jag ställde upp honom snett bredvid domartältet, pinsamt..detta gjorde jag helt utan att reflektera över att domaren faktiskt gärna fick se lexton också. Aja, man lär väl sig av sina misstag. Det var si sådär och jag skämdes rätt mycket efteråt när jag tänkte tillbaka på allting, då vill min själ efter ett tags kroppslig kontakt återigen lämna. Men nu har jag tagit in att man faktiskt inte kan vara proffs direkt. Man lär av sina misstag och övning ger färdighet. Vi vet vad vi ska träna på till nästa gång. Nu blir det väl ca 1 månads träning innan det sätter igång med 3 ganska tight inpå varandra.

Lexton fick en 1a men inget pris då han sluttade på bakpartiet? Domaren trodde att detta kunde vara för att han var kall och frös. HM? :S

Jag är iallafall glad för vår kritik samt för att jag vågade ta det där jäkla steget in i ringen och faktiskt ta mig igenom en hel utställning.

Det gick mycket bättre för Lextons syrra, kolla in kritik samt priser här...www.legallykennel.se

Lextons kritik:

Maskulin kraftfull hund
Bra bett
Bra hals
Väl utfyllt förbröst?
Något utåt vridna framtassar.
Bra bröstkorg för åldern
Bra rygglinje
Sluttande kors
OK vinklar bak
Rör sig med lerta steg
Behöver mer flyt i steget
Trevligt temperament.

Otydlig text men har försökt tolka haha...

Bilder kommer snart...


Julafton...

3 Månader till Julafton idag, deppigt?


24/9

Då var det Fredag och om 2 dagar är det dags för utställning, ååååh vad kul det ska bli.

Nästa vecka blir det jobb igen, suck...det är på gott och ont man är sjuk.

Jag hade helst av allt följa med Emma till Hässleholm imorgon men det lär bli visning på Söndag så det blir att städa hela Lördag. Riktigt bull, hoppas på att det inte blir något så jag kan dra dit ändå i sista sekund :-) Hade känts så bra att få ladda upp med hässleholm innan Veberöd. Äsch, jag oroar mig inte speciellt mycket, jag är snarare säker på att det går bra. Men kul hade det iallafall varit med Hässleholm på Lördag.

Inatt har jag sovit på soffan, var uppe i varv när Micke vill lägga sig så jag stanna uppe ett tag till och skickade en massa mail och forskade lite i stamtavlor. Inte speciellt klokare, vilken stor värld det är, men säkert ganska liten för en som kan det. Lexton och jag sov i vardagsrummet och Enzo och Micke i sovrummet. Micke ville inte ha kvar Lexton i sovrummet för han snarkar som fan :-( Jag fick istället handskas med snarkningarna, det slutade med att jag drog honom på det lakanet han låg på i vardagsrummet så långt ut i hallen som det bara gick. Jättejobbigt med hans snarkningar, det är som en överviktig vuxen man.


Nu ska jag dricka lite coca-cola, kolla på efter tio och äta kakor. Vardagslyx kallar dom det. Eller tröstätning?

tråkigt...

Micke har chatt till Lazio och Milan. Idag blev det tacos till middag, snabbt och enkelt när man har "tvättkväll". Har lite tvätt kvar nere i tvättrummet, men dit går jag inte ensam nu på kvällen så jag väntar snällt på att Mickes chatt ska sluta typ vid 23.

Lexton sover, Enzo sover och jag dör snart av tristess. Jag längtar iallafall supermycket till på Lördag då jag ska se Majko göra debut i Hässleholm och på Söndag är det ju Lextons tur, även där är Majko med. Ska bli så kul :-).

Jag måste ta körkort så att jag kan ta mig till alla olika utställningar på egen hand i framtiden. Det hade underlättat så himla mycket. Men det är lätt att snacka, svårare att ta tag i det och verkligen göra det. Det gick ju bra ett tag då för 2 år sedan men sedan hände det ju en liten incident med min körlärare och jag tappade helt lusten att fortsätta köra, speciellt på den körskolan. Äsch, jag skyndar långsamt..

Micke testade springa i "ringen" med Lexton idag, herregud säger jag bara...Vi får nog öva ett tag till, deras samspel är inte helt okej. Det är som natt beroende på vem av oss som springer med honom. Men han blir bara duktigare och duktigare och jag har kommit på några knep som jag nog får ta till på Söndag när det väl gäller.


Kärring..

Bestämt träff med en kvinna som skulle komma och köpa en hundbädd av oss, helt ny bädd som Lexton vägrar ligga i. Superfin, lik bia fast snyggare.

Hon kom hit efter många om och men, var det inte ärenden så var det golfträningar som var ivägen för att hon skulle komma. Tyckte redan innan hennes besök här att hon verkade blåst.

När hon kommer hit så tycker hon att bädden är för liten, hon kunde ju köpa en som var mycket större för 800kr och vår vill vi ha 500kr för. Hon stod och funderade ett bra tag och sedan kom hon med 400kr. Jaha så bädden blir helt plötsligt större om den kostar 400kr istället? Lustigt. Det kunde hon glömma, vi har andra som är intresserade utav bädden. Hon tackade för sig och åkte iväg.

Det hör till saken att måtten på bädden står i annonsen.

Jävla kärring, att man tar sig tid till såna offer.

22/9

Fan....känner jag nu...

Så glad men ändå så ledsen.

Trött på att alltid vara den som känner följande, "Kör på, ta det som det kommer". Skulle det gå åt helvete, ja då löser det sig alltid förr eller senare. Blir det succé och nemas problemas ja då glädjs man åt att man vågade. Varför är man så rädd för motgångar, varför ser man inte lösningar istället för problem? Varför vågar man inte? Varför vågar man inte sätta lite på spel och bara köra på det man tycker känns jävligt roligt och jävligt bra? Varför alltid så rädd för att misslyckas? Du lyckas ju aldrig om du inte testar?


Varför ska allting planeras in i sista sekund? Varför kan man inte bara ta allting som det kommer.


Trött på människor som bara ser det negativa med allt, som inte ens försöker se det positiva. Man skärmar av och ser bara rakt fram, vägrar se annat än rött.

Är det jag som är jävligt naiv, har jävligt mycket go i mig samt är sjukt rastlös och otålig? Eller är det andra människor som är jävligt tråkiga och borde skaffa sig lite mer utav det jag har?

hmmm





Tröttsamt...

Är det någon mer än jag som är trött på detta eviga snack om Sverigedemokraterna? Var tog yttrandefriheten vägen? Nu har väldigt många av Sveriges befolkning bestämt sig för att dom vill ha in Sverigedemokraterna, live with it....vänta med att dömma till något går fel istället.

Spyr nästan när jag kommer in på aftonbladets hemsida, pinsamt. STORA succén "vi gillar olika". Patetiskt så man dör.

Nä, tack för mig..det var ungefär detta jag ville med detta inlägget.

Träff med Emma.

Idag har det varit en lugn dag hittills. Emma (the uppfödare of Lexton, hihi) har varit här och hjälpt oss inför utställningen på Söndag. Det slutade med att det nog faktiskt ändå blir jag som ställer honom, herregud...nu när jag skriver detta så pirrar det som fan i kroppen, vad fan har jag gett mig in på...äsch..vi bestämde även att om mina nerver sviker så kommer Emma eller hennes vän att hjälpa mig, skönt =) Tur man är omringad av underbaringar.


Tack för idag Emma, det var skönt att snacka av sig lite...=)


namnfråga...

Nu är min fråga, kan man ha en tik vid namn Lexi om man har en hane vid namn Lexton? Är namnen för lika och kommer det att ställa till problem? Annars är det ju väldigt fräckt.

www.legallykennel.se

Tips till er som är intresserade av en labbevalp i framtiden, om ca 6 månader föds förhoppningsvis nya legally-stjärnor.

Håll utkik här och kolla även in på den fantastiska bloggen.

www.legallykennel.se

djurvän? hell yes...

Vissa dagar tänker man verkligen lite extra, kanske är det dom dagarna då man har som minst att göra...

Idag har jag funderat mycket på hur jag vill ha det, vad jag prioriterar, vad jag vill med mitt liv, vad jag värdesätter mer, vad jag värdesätter mindre...

Jag såg din kommentar Emma, jag blev uppriktigt glad när jag läste det. En människa som man kan dela sina drömmar med det känns verkligen härligt för jag tror nämnligen att många har valt att stänga öronen när det kommer till mina hundar. Varför? Jo för att det är vad som regerar i mitt liv, mitt hjärta slår oavbrutet för hundar och speciellt mina egna. Jag drömmer om ett hus på landet där jag kan ha hur många hundar som helst, jag tvekar inte på att jag skulle kunna ta hand om alla. Mitt hjärta är tillräckligt stort. Jag drömmer om att kunna ta hand om hundar som råkat illa ut, som behöver trygghet, kärlek och ett hem. Jag drömmer om att kunna ta hand om hundar som behöver en fast hand eller till och med problemhundar, jag skulle vara "hundmamman" hon som ger alla hundar en andra chans, som är emot avlivning för minsta lilla. Jag skulle kunna struna i fräcka kläder, jag skulle kunna strunta i en lyxvilla, jag skulle kunna strunta i citylivet. Jag är övertygad om att detta är något jag SKA syssla med, frågan är när...det är det som är problemet för mig, det ska hända nu. Mitt andra problem är Micke..som självklart också håller med mig i mycket, som också älskar djur och speciellt våra egna över allt annat. Han är den ultimata "hundpappan" haha =) Ibland får jag till och med påminna om att jag finns, enzo är nämnligen nummer ett tillsammans med Lexton.

Michael har väl kanske inte samma prioriteringar som mig, han tycker att han är för ung för att flytta utåt...och han tycker att han är ung...vad är jag då som är 5år yngre? Jag vet och jag tror att jag ska kunna få med mig micke på min bana så småningom, jag ska bara ha en konkret plan för det först och sedan börja uppfylla denna, så han verkligen förstår att jag menar allvar. Många gånger så är det mycket snack och liten verkstad och det har han nog lärt sig vid detta laget, därför är det viktigt för mig att verkligen få honom att förstå hur mycket jag brinner för detta.

Det är alltid svårt att börja från ruta 0, vad ska jag göra, vad vill jag, hur går jag tillväga, hur gör man det? , vad betyder det? Och det krävs nog minst sagt en massa jobb för att det ska gå an...Jag är villig att jobba för det.

Jag tror nog att många har svårt för att förstå hur mycket detta kan betyda för mig och likadant att många nog inte kan se mig som den personen. Dock vet jag också att ni som verkligen känner mig ni vet att detta är något som jag drömt om LÄNGE och som tagit upp en stor del av mitt hjärta.

men sist vill jag avsluta med en litet svar till Emma.

Stugan var fin men lite för liten, jag har kollat imorse på hus i linderöd, sökte även på ylleröd.
Ingenting på ylleröd =( vilket jag hade älskat men en del i linderöd. Det hade varit ultimat. Dina planer låter inte helt fel och jag tycker absolut att det är något vi borde satsa på. Jag är trött på att hålla på med saker som jag hatar för att få in pengar, då gör jag hellre saker som jag älskar och kanske får inte lite mindre pengar...så jag är absolut öppen för förslag. Jag tror nog också vi har en hel del gemensamt. Det är härligt att våra vägar har korsats =).


Hmmm...

Fick ju som bekant feber igår igen och imorgon på morgonen är det läkaren som gäller igen. Dom hade inga tider idag, suck :(

Hittills idag har jag suttit och lagt in kläder på tradera. Sedan har jag kollat in hus på hemnet.se, min  dröm just nu är att vi får sålt lägenheten, vi hittar ett billigt hus på "landet" någonstans, jag går hundkurser, startar kennel, startar en internetbutik och jobbar hemifrån. Tar körkort och sedan känner jag mig rätt så fulländad.

Jag har härmed vigt mitt liv åt hundarna - det bästa som finns. Självklart snackar vi Labrador rakt igenom och en liten Enzo vid sidan om, det är tänkt att han ska uppfostra dom små som komma skall. 

Jag får spel, nästan krampar i hela kroppen när jag bestämt mig för något, vill så himla mycket men kan så lite....
Jag har många drömmar som har med vovvar att göra, den största är väl att kunna ha en kennel men även att utvecklas själv och tillsammans med mina hundar. Det finns så många möjligheter. ÅH VAD JAG VILL MYCKET och snabbt ska det gå.

Jag längtar så efter en liten pupp till och jag längtar väldigt mycket efter utställningen på Söndag.



utställningsnerver och visning...

Nu är det snart dags för Lextons debut. På Söndag är det dags för utställning nr 1. Det blir i Veberöd som sagt och även hans syrra Majko kommer ställas. Det ska bli superkul. På Tisdag blir det lite träning samt svansklipp. Spännande.

Det är en hel del inplanerade utställning i år nu också, vilket är jättekul. Hoppas kunna delta i så många som möjligt så vi verkligen kommer in i det och tar hem en massa ;D

Håll tummarna på Söndag för då gäller det.

På Söndag är det även dags för första visningen på lägenheten...dubbla tummar please....





sjuk sjuk sjuk skjut mig...

I Fredags köpte vi ny hurtta sele till Lexton, problem med storleken bara om han skulle ha 80 eller 90, 80 satt som den skulle men den kommer inte att passa länge till medans 90 satt lite löst när den var inspänd allt vad det gick. Vi körde på en storlek 90 då han ska kunna växa i den. Jag provkörde selen i parken, funkade utmärkt och han var så snygg i den. Det blev en svart med röd text.

Kvällen spenderade vi i soffan, jag har ju varit kass hela veckan i "början till lunginflammation" men aldrig känt mig riktigt riktigt kass så jag har haft ork att göra en del.

Igår var det kalas för min lilla lillebror som hunnit bli 10 år. Herregud, var tog den lilla bebisen vägen? Mycket trevligt, god mat, underbara människor och mycket skratt. Hundarna fick bli hemma och ha lördagsmys på egen hand.

Idag har jag varit iväg med mamma, pappa och lillebror. Konstig känsla att sitta i samma bil alla 4 igen och göra ärenden en Söndag...haha lustigt, man får ta vara på dom små stunderna då allt känns som vanligt igen. Julius var spender of the day, allt handlade om honom. Han köpte en ny bmx-cykel samt ett stort fint starwars lego. Vilken härlig känsla i hjärtat att se en man älskar högt på jorden bara sprudla av glädje.

Ikväll blev jag kass igen, feber igen trots min pencillin, det blir sjukanmälan imorgon samt läkarbesök. Fuck. Mår inte alls bra, illamående, febern tillbaka, hosta och frossa. Hur lång tid ska det ta innan man blir frisk? Jag har kanske utmanat ödet lite då jag inte känt mig superduper sjuk och rastlös själ som man har så har man hittat på en massa istället för att kura ihop sig och bli helt frisk. Nu var det förmodligen dags för payback.

Nu är det valvaka som gäller, tröstäta chips och tröstdricka pepsi max.


Jag och walter, =)

fantastiska hund.

Fan vad störigt det är när texten man skriver bara försvinner, så får man skriva om allting igen...får spel!!

Idag har vi varit en runda i parken med Lexton, syftet var att träna lite lydning, busa, springa av sig all extra energi han samlat på sig samt ta lite nya bilder. Det gick bra, han var superduktig och jag är så stolt som är ägare till denna fantastiska labbe. Bilder på Lexton finns på facebook. Han går så himla fint så länge Enzo inte är med, men när Enzo är med så är det precis som det är en evig kamp om vem som ska vara längst fram utav dom. Båda två drar så dom knappt får luft. Det blir därför lättare att ta dom en och en, både för vår skull och för deras egen. Vi kan ju inte heller sätta tvillingkoppel på dom, det är för stor storleksskillnad, haha stackars Enzo!

Idag skulle jag sätta på Lexton hans sele, jag skrattade när jag satt den över huvudet på honom..herregud när fan hände detta? Bara för någon vecka sedan gick han omkring med selen som vanligt, nu går den knappt över huvudet på honom. Min kille har blivit riktigt stor. Imorgon ska vi åka och handla ny sele till honom, om jag känner mig själv rätt så blir det en hurtta för dom älskar jag! Vet dock inte vilken färg, vad tycks? (bild kommer nedan).

Jag känner mig som sagt bättre idag, så jag följde med Micke ner och handla innan. Idag blev det korvstroganoff. Fan vad gott det är.  Det har vi ätit två dagar i rad nu för att det var så gott men imorgon är det Fredag och då får vi lyxa till det lite.

På Lördag ska vi hem till min lilla lilla lillebror som fyller hela 10 år och detta ska vi såklart fira med hela släkten =)




Igår fick jag mina efterlängtade...

HUNTERS :D !! Fan vad snygga dom är. Jag ska snart provköra dom i parken med Lexton. Micke förstår sig dock inte på gummistövel-modet men inom snar framtid kommer han att göra det, det brukar vara så.

Idag känner jag mig lite bättre, medicinen har nog börjat hjälpa. Inte det lättaste att svälja dom när dom jävlarna flyter i munnen men det är en annan sak.

Idag satt jag och kollade på blocket på hundar, så klart...Ja, jag är en hundnörd. Älskar mina bebisar mest av allt!
Jag kom in på berner sennen och new foundland valpisar, herregud...nda sedan jag var väldigt liten så har jag älskar berner sennen..jag till och med klistrade ett berner-klistermärke på bakrutan på vår bil. Det slutade med Labbe och sedan en Labbe till och så blir det nog denna gången till. Hade helt glömt bort, fastän jag skrev om det för någon dag sedan att Emmas Kira får en kull om ca 6 månader. Pratade lite snabbt med Emma på facebook, tidigare har jag nog sagt att jag vill ha en brunlabbe pojke från nästa kull men nu har jag kommit underfund med att det är en tik jag vill ha eftersom det känns så ensamt här hemma med alla mina grabbar. Jag vet dock inte om jag vill ha en svart eller en brun men jag misstänker att jag vill ha en brun...hjärtat säger så iallafall men sedan vet man aldrig vad hjärnan kan ställa till med. Dyker där upp en liten brun tik i kullen som ser ut att kunna bli en utställningspingla så kanske vi kan ordna ett foderavtal, beroende på hur det går för mig i utställningsvärlden. Som jag sa till Emma så beror det nog på hur Lexton sköter sig, men samtidigt så har jag bestämt mig för att det ska gå bra och detta bara är början på Lextons karriär ;D, och då kan det bara gå bra...känns det som iallafall.

Jag tänkte även berätta lite snabbt om en incident som utspelade sig häromdagen. Vi åkte hemifrån en liten stund, struntade i att sätta för i vardagsrummet eftersom det bara var en liten stund. Vad vi glömde ta bort var chipsskålen som stod på vårt väldigt låga bord. När vi kommer hem så är den halvfulla chipsskålen tom. Lexton står och dricker vatten som aldrig förr, slog sig sedan ner nöjt och sov en stund. Vi vet att det var Lexton eftersom skålen inte låg på golvet utan stod precis som den gjorde innan vi åkte, han har alltså ställt sig med framtassarna på bordet och ätit ur skålen. Jag har slutat bli förvånad, det har nog micke också. Varje vecka åker vi till ikea för att handla ny dörrmatta, Lexton protesterar när vi åker hemifrån.

trots allt detta så älskar jag min prins mest i världen...


Lextons första utställning...

Den 26 September smäller det, då är det Lextons första utställning. Det är så nervöst redan nu, undra hur det kommer kännas den 26e. Han är superduktig men så glad för allt och alla och visar väldigt gärna det. Det ska nog gå bra, det är ju inofficiellt till en början med, vilket nog är att rekommendera en hund som Lexton haha...

Jag har inte nerver själv till att ställa honom så Emma vår fantastiskt duktiga uppfödare har lovat mig att hjälpa till. Vi ska provköra honom på Måndag, så hon får testa på honom innan the big day, det kan nog behövas. Vi ska även klippa till hans svans. Evigt tacksam Emma! Det ska bli så oerhört roligt, jag har ju inte berättat var vi ska ställa honom så det får jag väl göra nu med, känner ni för att vara stöttande publik så är det på Veberöds brukshundsklubb. Det kommer bli en rolig dag.

Jag hoppas på att detta bara är början.... Min fina gosse kan nog ta hem ett och annat i framtiden.

Gå gärna in på www.legallykennel.se och bli försälskade! Till våren 2011 blir det förhoppningsvis en underbar kull valpar till.

Hunterstövlar

Fan vad jag vill ha ett par Hunter-stövlar, så jävla snygga och det kommer bli hösten/vinterns stora favorit. Jag vill ha dom som är svarta högblanka...åååååh, gud varför ska dom vara så dyra för och varför ska jag ha så lite pengar denna månaden för? Ett par helt nya glossy hunters går på ca 1600kr, men du kan ju få dom billigare i månad internetbutiker samt begagnade.




LONG TIME NO SEE.

Det var ett tag sedan jag bloggade men nu är det dags igen...så gott det går iallafall.

Jag är hemma från jobb för jag har dragit på mig en sketen lunginflammation och då blir det lätt så att man blir väääldigt uttråkad. Min hjärna har gått på högvarv och kom under denna tid på att jag hade en blogg och här är jag!!

Jag har tur som har Micke hemma idag, han underhåller mig genom att spela "heavy rain", herregud =( var fan hittade jag honom...

Det har hänt en massa i vårt/mitt liv och det kommer jag att berätta om inom kort, det vill säga om jag inte ger upp bloggen redan efter detta inlägget och skriver igen om 6 månader...haha =)

men än så länge är jag tillbaka iallafall och tanken är att jag ska stanna =)