helgen

I Fredags blev vi hämtade av Mickes mormor vid 18 eftersom vi skulle hem till Mickes mamma och fira hans syster som fyllde år. Det var mycket trevligt och väldigt god mat. Visst är det jobbigt när man blir riktigt "skrattinödig" men inte får lov att skratta. Detta upplevde jag flera gånger under kvällen då Mickes mormor sa fantastiskt roliga saker omedvetet nästan hela tiden. Riktigt jobbigt är det haha.

I lördags slapp vi laga mat igen då vi blev bjudna på restaurang babas i Limhamn av min mamma och jonas, hennes pojkvän. Också mycket trevligt och fantastiskt god mat. När vi hade ätit upp så tog vi oss vidare till Lets go för vi hade hört att där skulle vara hålligång, dåligt med det dock! Vi tog bussen till Bunkeflostrand där det skulle spelas förlåt "neger"musik, som dock är fantastiskt bra musik. Vi stannade där någon timme innan vi beslöt oss för att ta oss upp till lägenheten och sitta där en stund innan Selim kom och hämtade mig och Micke. Det är nog sista gången jag åker med selim då jag varenda gång jag åker med honom får en nära döden upplevelse. Han höll på att köra rakt in i en stolpe i Limhamn. Konstigt nog är har han varit med i en ny krock och har ny bil varenda gång man träffar honom. Lustigt.

Söndagen blev väldigt lugn, vi åt pizza och micke begav iväg för att spela match. Jag la mig i sängen och tröståt för jag tyckte synd om mig själv och kände mig ensam, buhu :(

Lite smått om helgen, brukar bli rätt odetaljerat när man skriver 2 dagar efter helgen.



Jag, Annika och Annikas pappa i sthlm förra sommaren. ? HAHAHAHA


elementnissar och trelleborg

Då var det snart dags för elementnissarna att träda in genom dörren, spännande. Jag tycker det är skitjobbigt att ha såna arbetare hemma när man själv är hemma, liksom vad gör man? Ska jag stå och prata med dom eller ska jag ignorera dom totalt, pinsamt är rätt ord.

Idag är det även dags för min inre barnflicka att komma ut och göra entre igen. Det är dags för besök i Trelleborg idag. Jag passar Walter och går runt i "stan" om man kan kalla det så ;) Och Karin hon jobbar. Idag får nog Annika följa med mig som sällskap, ska bli väldigt roligt! Jag vet inte om jag sagt det men jag är iallafall Barnflicka åt en liten kille här i Malmö som är 1 månad gammal, lilla walter. Karin är hans mamma. Jag trivs jättebra med detta och det är bra som ett extra jobb. För er som är intresserade av olika sorters extra jobb eller jobb så har jag ett tips, gå in på www.grannar.se där är fullt av olika sorters hjälp sökes annonser och du kan själv lägga in annonser om att du erbjuder olika sorters hjälp.



Ciaaaaao!

Djursjukhuset (n)

Jag skulle egentligen till djursjukhuset med Geisha igår, som ni förstår blev det inget av det. Det är så att Geisha har ett sk Cherry-eye. Det uppkommer ofta hos mindre djur och speciellt små chihuahuaor, det är låter jätteläskigt men det är ögat som inte orkar hålla tillbaka tårkanalen så den sätter sig som en liten röd ärta i sidan av ögat.

Geisha har haft cherry eye rätt länge men nu har det blivit så illa att hon går med endast ett öga öppet nästan hela tiden. Vetrinärer har sagt att dom inte lider av det och om man vill ta bort det är helt upp till ägaren då det är ett skönhetsfel. Jag vet inte riktigt om jag tror på det uttalandet nu efter att ha sett Geisha, fram tills nu får jag nog erkänna att jag trott på det.

Det var iallafall såhär, anledningen till att jag inte åkte till djursjukhuset igår...


 var för att jag bytade naturligvis status på FB, facebookade i hjärnan som vi alla är. "Djursjukhuset med Geisha ikväll". Jag fick snabbt svar av en bekant att jag inte skulle åka till djursjukhuset med min lilla hund för hennes hund en liten papillon bröt benet i april och har varit på djursjukhuset 2 gånger och "fått det lagat" tror hon ja, tills hon kommer till sin egen vetrinär som säger "hennes ben är fortfarande brutet", hon kontaktade djuksjukhuset och dom tog på sig felet. Nu finns det tre olika saker för min benkanta att göra, antingen åka upp till sthlm och kanske få det lagat beroende på hur illa det är, avliva eller låta hunden gå på tre ben resten av livet.

Detta var bara en av få kommenterar jag fick om djursjukhuset och jag tog snabbt beslut om att hitta ett annat ställe (om det gick eftersom jag blivit nekad redan till en del vetrinärställen runt om i malmö eftersom ögonspecialist behövs) Jag blir rekommenderad NäsetsVetrinär. Jag ringer dit  och får tid redan på onsdag. Till skillnad från i Malmö där jag först skulle dit igår på undersökning och sedan dit på måndag igen för operation....nej men sug lite mer pengar ur mig.

Jag berättar även för dom vetrinärerna jag är i kontakt med efter djursjukhuset att jag blivit avrådd att gå till djursjukhuset och då förstår dom precis vad jag menar, vadå illa?

Prisbilden då?

Jo Malmö djursjukhus skulle ha minst 525kr av mig för undersökningen igår, där dom förmodligen skulle skriva ut en massa mediciner och krämer till min lilla Geisha så hon inte skulle ha ont fram tills måndag, slump eller ren medvetenhet att jag fick tid en vecka efter kan man ju fråga sig? Och inte nog med det så skulle dom ha för hela operationen på måndag minst 6400 men dom gjorde väldigt klart för mig att eftersom det är levande djur dom håller på med så kan det bli dyrare eftersom man aldrig vet. Okej, så hela kalaset skulle i princip gå på MINST 6900?

Och Näsetsvetrinärer då? Jag ringde dig och bad om att få veta vad priset för operationen inkl undersökningen som dom gör precis innan operationen, vilket låter jävligt vettigt. Hela kalaset på näsetsvetrinär skulle gå på 4500kr.

Viss skillnad?

Jag rekommenderar hädanefter aldrig mer djursjukhuset i Malmö! Pengakåtajävlar!


Nu känner jag mig lugn både ekonomiskt och för min lilla Geisha..Det blir nog jättefint i ögat. Håll tummarna.



Geisha och Enzo ungefär som dom ser ut och i samma ställning 24-7.


090928


Nu är det städa som gäller innan min älskade kommer hem och blir tokig på mig, lite rädd för honom faktiskt. Hundarna ska ut och vandra och det blir storhandla på willys när mickisen är hemma från jobb. Något som nästan alltid finns i vår varukorg är... pepsi max, vitlöksbröd, kycklingfilé/fläskfilé, köttfärs, bananer, mjölk. Rätt lustigt faktiskt.

Imorgon kommer små gubbar och ska kolla på dom nya elementen, tidigt som fan kommer dom också. Roligt.

Nej nu måste jag skynda mig! 


ciao... 





Enzotollen...

har man inkomster har man utkomster...eller hur var det nu igen?

Hemska hemska hemska månad!

En chihuahua rikare, 3500kr fattigare. En chihuahua sjuk, 2000kr fattigare. En chihuahua försäkrad 2000kr fattigare. Två chihuahuaor vaccinerade, 500kr fattigare. Två hungriga chihuahuaor, 350kr fattigare. En chihuahua med alldeles för litet koppel, 100kr fattigare. Två chihuahuaor som behöver få klorna klippta, 200kr fattigare... AMEN! Länge leve chihuahuan! Eller inte...FY FAN! Hade dom inte bidragit med så mycket kärlek och skoj som dom gör så hade jag tagit livet av mig vid detta tillfälle.


Man hinner knappt inte få lönen föräns den är borta igen, det är dyrt med mat, det är dyrt med små bebisar och det blir automatiskt jävligt dyrt att gå i butiker när hösten precis är kommen.

Jag försöker dock sälja sånt jag inte behöver längre som ridstövlar, då jag lagt ridningen på hyllan...1200kr plus och mobiltelefon 2000kr plus. Det gäller att vara smart.

Tänkte lätta på hjärtat och tala om att jag la 545kr på en parfym i fredags på kicks, på köpet fick jag en man som tycker "lite mer" om mig och jag står som ägare till världens godaste parfym igen efter några månaders uppehåll då den tog slut och jag inte prioriterade den sortens utgifter riktigt.



Gå in på www.parfym.se så finner du 30ml flaskan för BARA 349:- och en leveranstid på 1-2 dagar.

En doft av hallon, vanilj, ros och så mycket mer...

Underbar!


sommaren är slut, dags för nya kläder!

Är nog inne 5 gånger om dagen på hm.com för att försäkra mig om att inte "mina" älskade skor har tagit slut....si si, dom är inte slut ännu :D


399kr, h&m.com.

Det var helt klart kärlek vid första ögonkastet.

Dock är det inte den bästa månaden ekonomiskt nu för massa sko/klädshopping, vilket är skit eftersom alla nya snygga höstkläder/skor kommer in i butikerna. Det finns så himla mycket som jag skulle vilja ha just nu, tex...


en ny canada goose väst, tillsammans med en snygg tröja och ett par svarta eller vanliga jeansleggings och som grädde på moset over-knee stövlar som gärna ska påminna om en ridstövel...mmm mumma!



En ny väst går på 1900kr, du kan få en begagnad i fint skick för ca 700kr. Jeansleggings kan man hitta i alla olika priser och modeller beroende på butik/kvalitet/utseende osv... passa på nu på kappahl där dom har 25% på alla byxor ink leggings.

 
Hög Stövel från Skopunkten.com
 Hög Stövel från Skopunkten.com
overknee-stövlar skopunkten, 299kr/399kr. köp 3 betala för 2 eller köp 2, 50% på billigaste paret. Perfekt!
 


Goose väst ca 2000kr ny, begagnad ca 600-700kr.

Jag rekommenderar Deichmann skor vid detta tillfället enbart, då dom har otroligt snygga nya höststövlar i alla olika modeller, mycket over-knee och det är så det ska va! Jag tycker deichmann har skor som ser väldigt "billiga" ut annars och där är inte mycket som faller mig i smaken. Jag handlade mina senaste overknee stövlar där för 499kr.

Eller varför inte skorna från h&m som jag talar om ovan för 399kr och är man medlem så ska man passa på nu då du har 10% rabatt på din beställning. Dessa skorna tillsammans med en snygg klänning från nelly.se försök gå ut ur den sidan "tomhänt" om du kan....

Vicky dress SEK 495, Motel - NELLY.COM
bokstavligen skitsnygg, 495kr nelly.se

Söööndag

Jaha då var det söndag igen!

Vilket skit!

En hel trevlig vecka framför sig där man ska cykla mellan värnhem och tygelsjö igen, fyfan skjut mig?

Det som rädddar mig är väl att jag slutar klockan 1 men samtidigt är det inte mycket att hurra för då jag går direkt till nästa jobb klockan 2, 2 dagar utav 5 denna veckan. Dock rätt mycket att hurra för när lönen kommer! =)

Helgen som gått har varit riktigt trevlig faktiskt. Det började med hockeymatch i fredags tillsammans med micke, hans arbetskamrat och dennes "sambo", längtar redan tills nästa match! Lördagen bjöd på flygande jakob hemma i Bunkeflostrand med Mamma, Julle, Jonas, Tim, Jessica, Bruno, Charlie, Anja, Mormor, Bo, Ulla och Micke såklart. Vi skulle fira Julius lite, fantastiskt rolig kväll som bjöd på god mat, mycket trevligt sällskap och många skratt. Idag är det som sagt söndag och det är dags för "släktkalas" i Bunkeflostrand då det är Julius födelsedag idag. Det var ett tag sedan man träffade släkten så egentligen skulle jag jättegärna vilja åka dit idag också men då jag inte finner någon skjuts så blir det på tok för drygt, jag känner hur trött min kropp är efter en fullspäckad helg och jag vet vad jag har framför mig kommande vecka så buss blir det bara inte. Kanske dags att ta tag i körkortet Förlicia?


Julius födelsedag!

Grattis världens bästa lillebror som blir 9 år gammal idag, rätt galet, känns som det var igår pappa och jag var och handlade blommor till mamma och napp till lillen för att sedan åka och besöka dom på KK. Han har blivit såååå stor :(

Skoooor skoooor skoooor

Måste ha!


Nelly. 399kr, 12cm klack.



Nelly, 449kr, 11cm klack.



Mina favoriter, nelly, 249kr, 13cm klack.




love!

Kasst uppdaterat

Ja, jag har ju inte varit inne och skrivit på ett väldigt bra tag, man kan ju fråga sig varför. Fullt upp med jobb kanske? oh yes :( Jag har i flera veckor trott att det var "min sista vecka på jobb" men när varje vecka närmar sig sitt slut så har jag blivit inbokad på nya vikariat, det är både kul och jävligt tröttsamt.

Jag har iallafall avslutat mitt vikariat på sundsbroförskola och även berga förskola och är nu inne på mina sista dagar på Järavallens förskola för att sedan inta både rubinens förskola och någon annan mindre ball förskola (pga avståndet) i tygelsjö.

Det har hänt mycket sedan Juli, eller när det var jag bloggade senast? Jag har i princip bosatt mig hos Micke, inte så mycket skillnad från innan men man förstår vikten av det när ens kompisar börjar kalla en för sambo, hjälp? Jag har ju dock kvar min adress, saker osv i kära Bunkeflo...så att så långt har det inte gått än. Jag får nog säga att för att ha bott tillsammans och varit så in på varandra i snart 8 månader så går det otroligt bra. Man får nog säga att vikten av respekt, tillit och att ge varandra andrum har stor betydelse i det hela.

Hela sommaren har gått och jag kommer knappt inte ihåg vad vi har gjort, men jag är säker på att jag är nöjd med sommaren som har gått trots allt jobbande från både min och mickes sida.

Allt jobbande har dock bidragit med en ny liten familjemedlem. Jag har ju sedan tidigare  (tidigare förhållande höll jag på att skriva, allt blev så familjärt) Geisha, hon är har hunnit bli hela 1 år och 5 månader. Hon lyder fantastiskt fint och är verkligen våran bebis. Nu har vi gemensamt? köpt Enzo 5 månader, frågan som alla ställer sig "vad ska ni med en hund till?" jadu, svårt att svara på...skaffa en chihuahua och se! Konstigt nog så skaffar nästan alla minst 2 chihuahor, kanske ligger det något i som alla bittra påstår "det är ju inte mycket till hund", man kanske skaffar två för att kompensera, 2 måste ju vara mer hund än 1? Eller inte!
Det är helt fantastiska djur, som faktiskt är allt utom än hundar, det är som små bebisar och man blir totalt förälskad i dom. Nästan alla som bara fått ett barn skaffar ju två inom kort. Det är bara så.

 Nåja, Enzo har visat sig vara fruktansvärt busig iallafall. Geisha verkar så trött på honom och det har bara gått 3 dagar. En händelse idag när jag satt och skrev var att jag hörde ett misstänksamt skall från Geisha och tittade bakom mig, jag ser helt enkelt en väldigt nöjd Enzo stå på vardagsrumsbordet och fullkomligt trycka i sig vad vi har i tre små vita skålar som står på bordet (godis, nötter osv)!!! Han fick sig en rejäl omgång skäll och Geisha fick en rejäl omgång belöning som bestod av HUNDGODIS.

Nåja,
jag är har allt man kan drömma om nu känns det som, fantastiskt tacksam över att ha världens bästa pojkvän som jag är såå stolt över trots vissa stunder då jag bara vill döda honom pga hans krävande jobb och hans fenomenala sportintresse. Jag är även evigt tacksam för att han låter mig bo här hos honom, jag är ju faktiskt lite av en inkräktare om man ser det på annat vis haha. Och jag är så glad över att vi har det så bra som vi har det och att vi har dom två bästa hundarna i världen.


 Enzo


Geisha