Djursjukhuset (n)

Jag skulle egentligen till djursjukhuset med Geisha igår, som ni förstår blev det inget av det. Det är så att Geisha har ett sk Cherry-eye. Det uppkommer ofta hos mindre djur och speciellt små chihuahuaor, det är låter jätteläskigt men det är ögat som inte orkar hålla tillbaka tårkanalen så den sätter sig som en liten röd ärta i sidan av ögat.

Geisha har haft cherry eye rätt länge men nu har det blivit så illa att hon går med endast ett öga öppet nästan hela tiden. Vetrinärer har sagt att dom inte lider av det och om man vill ta bort det är helt upp till ägaren då det är ett skönhetsfel. Jag vet inte riktigt om jag tror på det uttalandet nu efter att ha sett Geisha, fram tills nu får jag nog erkänna att jag trott på det.

Det var iallafall såhär, anledningen till att jag inte åkte till djursjukhuset igår...


 var för att jag bytade naturligvis status på FB, facebookade i hjärnan som vi alla är. "Djursjukhuset med Geisha ikväll". Jag fick snabbt svar av en bekant att jag inte skulle åka till djursjukhuset med min lilla hund för hennes hund en liten papillon bröt benet i april och har varit på djursjukhuset 2 gånger och "fått det lagat" tror hon ja, tills hon kommer till sin egen vetrinär som säger "hennes ben är fortfarande brutet", hon kontaktade djuksjukhuset och dom tog på sig felet. Nu finns det tre olika saker för min benkanta att göra, antingen åka upp till sthlm och kanske få det lagat beroende på hur illa det är, avliva eller låta hunden gå på tre ben resten av livet.

Detta var bara en av få kommenterar jag fick om djursjukhuset och jag tog snabbt beslut om att hitta ett annat ställe (om det gick eftersom jag blivit nekad redan till en del vetrinärställen runt om i malmö eftersom ögonspecialist behövs) Jag blir rekommenderad NäsetsVetrinär. Jag ringer dit  och får tid redan på onsdag. Till skillnad från i Malmö där jag först skulle dit igår på undersökning och sedan dit på måndag igen för operation....nej men sug lite mer pengar ur mig.

Jag berättar även för dom vetrinärerna jag är i kontakt med efter djursjukhuset att jag blivit avrådd att gå till djursjukhuset och då förstår dom precis vad jag menar, vadå illa?

Prisbilden då?

Jo Malmö djursjukhus skulle ha minst 525kr av mig för undersökningen igår, där dom förmodligen skulle skriva ut en massa mediciner och krämer till min lilla Geisha så hon inte skulle ha ont fram tills måndag, slump eller ren medvetenhet att jag fick tid en vecka efter kan man ju fråga sig? Och inte nog med det så skulle dom ha för hela operationen på måndag minst 6400 men dom gjorde väldigt klart för mig att eftersom det är levande djur dom håller på med så kan det bli dyrare eftersom man aldrig vet. Okej, så hela kalaset skulle i princip gå på MINST 6900?

Och Näsetsvetrinärer då? Jag ringde dig och bad om att få veta vad priset för operationen inkl undersökningen som dom gör precis innan operationen, vilket låter jävligt vettigt. Hela kalaset på näsetsvetrinär skulle gå på 4500kr.

Viss skillnad?

Jag rekommenderar hädanefter aldrig mer djursjukhuset i Malmö! Pengakåtajävlar!


Nu känner jag mig lugn både ekonomiskt och för min lilla Geisha..Det blir nog jättefint i ögat. Håll tummarna.



Geisha och Enzo ungefär som dom ser ut och i samma ställning 24-7.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback